Ilmaisukoulu Tuike

Kielet Haku
På svenska In English

Ilmaisukoulu Tuike tarjoaa teatteritaiteen perusopetusta kaikille 5-vuotiaasta aikuisiin saakka. Opetusta järjestetään Tapanilassa Teatteri Tuikkeella, Tapanilan ala-asteella, Suutarilan ala-asteella, Puistolan peruskoulussa sekä Käpylässä Karjalatalolla. Opetukseen ilmoittaudutaan tämän sivuston kautta – alta näet ohjeet ryhmän valintaan ja ilmoittautumiseen. Uusia oppilaita otetaan syyslukukaudella syyskuun loppuun sekä kevätlukukaudella tammikuun loppuun asti.

Lisätietoja toiminnasta: Ilmaisukoulutuike.fi
Kysymykset sähköpostitse rehtorille: ilmaisukoulu(@)teatterituike.fi tai puhelimitse: 044 245 0378.

Taiteen perusopetus 9-18-vuotiaille

TPO:n piirissä ovat kaikki 9-18-vuotiaat. Valittavana on kaksi vaihtoehtoista polkua:

  1.  A-polku aloitetaan 9-11-vuotiaana. Jos sinulla ei ole aikaisempia opintoja teatteritaiteen perusopetuksesta niin valitse A1-ryhmä. Yhden vuoden harrastaneet valitsevat A2-ryhmän jne.

  2. Jos aloitat teatteritaiteen perusopetuksen 12-14-vuotiaana, niin valitse B1-ryhmä. 12-15-vuotias, joka on suorittanut B1 tason valitsee siis B2 kurssin jne.

    Voimme kuitenkin aina räätälöidä yksilöllisen opetussuunnitelman, joten ole yhteydessä jos tarvitset apua ryhmän valinnassa! Laita sähköpostia Ilmaisukoulun rehtorille: ilmaisukoulu(@)teatterituike.fi tai soita 044 245 0378.

Opetus 5-8-vuotiaille

5-8-vuotiaat voivat osallistua varhaiskasvatuksen- ja valmentavan opetuksen kursseille.

Kurssit aikuisille

Aikuisten kurssit eivät ole osa taiteen perusopetusta, vaan ryhmät on jaettu kokemustason mukaan. Jos olet aloittelija tai kaipaat päivitystä taitoihin niin valitse alkeistason ryhmä. Alkeiskurssin käyneet tai muualla teatterikokemusta hankkineet valitsevat jatkokurssin. Jo pidempään teatteria harrastaneet voivat osallistua edistyneiden ryhmiin.

Aikuiset voivat halutessaan myös suorittaa taiteen perusopetuksen. Ota tällöin yhteyttä Ilmaisukoulun rehtoriin Riikka Hervaan: ilmaisukoulu(@)teatterituike.fi ja sinulle räätälöidään yksilöllinen opetussuunnitelma.

Lukuvuodelle on tulossa myös aikuisten lyhytkursseja klovneriasta, standupista ja akrobatiasta. Ilmoitamme näistä myöhemmin lisää! 

Esitysten valmistaminen

Ilmaisukoulun nettisivuilta näet tietoa siitä, mikä ryhmä valmistaa varsinaisen produktion ja mikä ryhmä demo-esityksen.

Vapaaoppilaspaikat ja alennukset:

Vapaaoppilaspaikkoja tai maksun alennuksia lukukausimaksuista haetaan kirjallisesti Teatteriyhdistys Tuike ry:n hallitukselta. Teatterin hallitus päättää vuosittain vapaaoppilaspaikkoja varten varattavan summan.
Vapaaoppilaspaikkaa ja maksunalennusta tulee anoa ennen toiselle tunnille osallistumista. Lähetä vapaamuotoinen hakemus perusteluineen osoitteeseen teatteri.tuike@gmail.com

Sisaralennus, 6 € / lukukausi, annetaan kaikille perheille, joiden perheestä useampi kuin yksi opiskelee Ilmaisukoulu Tuikkeessa. Sisarusalennus huomioidaan laskussasi. Muistathan ilmoittaa oikeudestasi alennukseen: ilmaisukoulu@teatterituike.fi

Ilmoittautumisohjeet

Valitse ensin sopiva ryhmä ostoskoriin. Kullekin kurssille voi ilmoittautua vain kerran. Mikäli haluat ilmoittaa useita oppilaita samalle kurssille niin joudut valitettavasti tekemään uuden oston kullekin oppilaalle. Voit kuitenkin ilmoittaa oppilaita eri kursseille samanaikaisesti.

Järjestämme opetusta eri toimipisteissä – tarkista ennen ilmoittautumista, että opetus on teille sopivassa paikassa.

Täytä henkilötietolomake. Huom! Ilmoitathan sellaisen sähköpostiosoitteen, jota luet aktiivisesti. Tiedotamme sähköpostitse tärkeistä opintoihin liittyvistä asioista, kuten muutoksista aikatauluihin. Lisäksi maksulinkki lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiin. Huomaathan, että voit maksaa lukuvuosi- ja lukukausimaksut pienemmissä erissä. Kun olet saanut sähköpostiisi maksulinkin, klikkaa Jousto-vaihtoehtoa ja tee osamaksusopimus. Tuike ei vastaa osamaksusopimuksen sisällöstä eikä ulkopuolisen tarjoajan mahdollisista lisämaksuista.

Ilmoittautuminen koko vuodeksi

Jos ilmoittaudut sitovasti koko lukuvuodeksi, saat lukuvuosimaksun edullisempaan hintaan. Tällöin maksat ensin ilmoittautumisen yhteydessä 15 euron suuruisen ilmoittautumismaksun (maksua ei palauteta vaikka peruuttaisit paikkasi). Tämä summa vähennetään vuosimaksusta, johon saat maksulinkin kurssin alkaessa.

Ilmoittautuminen vain syys- tai kevätlukukaudeksi

Lähes kaikkiin ryhmiin on mahdollista ilmoittautua aluksi vain lukukaudeksi, poislukien erikseen mainitut produktioryhmät. Jos ilmoittaudut vain lukukaudeksi maksat ensin ilmoittautumisen yhteydessä 15 euron suuruisen ilmoittautumismaksun (maksua ei palauteta vaikka  peruuttaisit paikkasi). Tämä summa vähennetään kausimaksusta, johon saat maksulinkin kurssin alkaessa.

Kevätlukukaudelle jatkaminen: 

Ilmoittautuessasi vain syyskaudelle, sinulle varataan automaattisesti paikka myös kevätkaudelle. Sinun ei siis tarvitse erikseen ilmoittautua kevätkaudelle vaan saat maksulinkin kevätlukukauden maksuun vuoden lopussa. Maksamalla kevään maksun voit uusia paikkasi. Voit halutessasi myös peruuttaa osallistumisesi kevätlukukaudelle saatuasi linkin. Laita tällöin meille viesti ja peruutamme kevätkauden osallistumisen, eikä sinun tarvitse maksaa kurssimaksua. 

Kaupan ehdot:

1. Opiskelupaikan peruuttaminen ja kurssin lopettaminen

Ilmoittautumismaksua (15 e) ei palauteta, vaikka opiskelupaikkaa ei otettaisiinkaan vastaan. Ilmoittautumismaksu vähennetään kurssimaksusta. Opiskelupaikka voidaan kuitenkin peruuttaa ensimmäisen tunnin jälkeen ilman lisämaksua. Tämän jälkeen olet sitoutunut maksamaan lukukausimaksun kokonaisuudessaan riippumatta siitä, vaikka et kävisikään tunneilla. Jos oppilas keskeyttää kurssin kesken lukukauden, kurssimaksua ei palauteta. Produktioryhmissä olet sitoutunut maksamaan koko vuoden kurssin alkaessa. Näitä kursseja ei voi lopettaa kesken lukuvuotta. Lukukausi tai lukuvuosimaksu maksetaan maksulinkillä, jonka saat ennen kurssin alkua.

2. Maksu erissä

Voit halutessasi maksaa maksun erissä. Kun olet saanut sähköpostiisi maksulinkin, klikkaa Jousto-vaihtoehtoa ja tee osamaksusopimus. Tuike ei vastaa osamaksusopimuksen sisällöstä eikä ulkopuolisen tarjoajan mahdollisista lisämaksuista.

3. Maksun palautus

Lukukausimaksun palautusta voi anoa vain lääkärintodistuksen perusteella. Tällöin voidaan harkita maksun palautusta niiltä tunneilta, jotka jäävät käyttämättä ilmoituksen jälkeen. Aina laskutetaan kuitenkin tunnit lopetusilmoitukseen saakka, riippumatta siitä onko tunneilla käyty, eli ilmoita kurssin lopettamisesta välittömästi, lukukausimaksun palautusta ei voi hakea takautuvasti. Mikäli yhdistyksen hallitus hyväksyy maksunpalautusanomuksen, tullaan siitä veloittamaan kaikki järjestetyt tunnit lopetusilmoitukseen saakka sekä 10 e käsittelymaksu.

4. Läsnäolo

Poissaolosta tai myöhästymisestä on aina ilmoitettava suoraan omalle opettajalle mahdollisimman hyvissä ajoin. Jos osallistut produktioryhmään, sitoudut olemaan läsnä oppitunneilla. Opettajalla on oikeus poistaa oppilaan rooli näytelmästä, mikäli oppilas on toistuvasti tunneilta poissa. Opettaja antaa tällöin oppilaalle roolin sijasta muita tehtäviä produktion suhteen, kuten esim. puvustusta tai valosuunnittelua.

5. Vakuutus

Ilmaisukoulu Tuike ei vakuuta oppilaita oppituntien ajaksi.