Ilmaisukoulu Tuike

Languages Sök
Suomeksi In English

Ilmaisukoulu Tuike tarjoaa teatteritaiteen perusopetusta kaikille 9-vuotiaasta aikuisiin saakka. 5-6 -vuotiaille on tarjolla varhaiskasvatuksen tunteja, 7-8 -vuotiaille valmentavaa opetusta ja aikuisille harrastusryhmiä aloittelijoista kokeneisiin. Opetusta järjestetään Tapanilassa Teatteri Tuikkeella, Pasilan nuorisotalolla, Puistolan peruskoulussa, Koskelan nuorisotalolla sekä Käpylässä Karjalatalolla. Opetukseen ilmoittaudutaan tämän sivuston kautta – alta näet ohjeet ryhmän valintaan ja ilmoittautumiseen. Uusia oppilaita otetaan syyslukukaudella syyskuun loppuun sekä kevätlukukaudella tammikuun loppuun asti.

Lisätietoja toiminnasta: Ilmaisukoulutuike.fi
Kysymykset sähköpostitse rehtorille: ilmaisukoulu@teatterituike.fi tai puhelimitse: 044 245 0378.

Taiteen perusopetus 9-18-vuotiaille

TPO:n piirissä ovat kaikki 9-18-vuotiaat. Valittavana on kaksi vaihtoehtoista polkua:

  1.  A-polku aloitetaan 9-11-vuotiaana. Jos sinulla ei ole aikaisempia opintoja teatteritaiteen perusopetuksesta niin valitse A1-ryhmä. Yhden vuoden harrastaneet valitsevat A2-ryhmän jne.

  2. Jos aloitat teatteritaiteen perusopetuksen 12-14-vuotiaana, niin valitse B1-ryhmä. 12-15-vuotias, joka on suorittanut B1 tason valitsee siis B2 kurssin jne.

    Voimme kuitenkin aina räätälöidä yksilöllisen opetussuunnitelman, joten ole yhteydessä jos tarvitset apua ryhmän valinnassa! Laita sähköpostia Ilmaisukoulun rehtorille: riikka.herva@teatterituike.fi tai soita 044 245 0378.

Opetus 5-8 -vuotiaille

5-8-vuotiaat voivat osallistua varhaiskasvatuksen- ja valmentavan opetuksen kursseille.

Kurssit aikuisille

Aikuisten kurssit eivät ole osa taiteen perusopetusta, vaan ryhmät on jaettu kokemustason mukaan. Jos olet aloittelija tai kaipaat päivitystä taitoihin niin valitse alkeistason ryhmä. Alkeiskurssin käyneet tai muualla teatterikokemusta hankkineet valitsevat jatkokurssin. Jo pidempään teatteria harrastaneet voivat osallistua edistyneiden ryhmiin.

Aikuiset voivat halutessaan myös suorittaa taiteen perusopetuksen. Ota tällöin yhteyttä Ilmaisukoulun rehtoriin Riikka Hervaan: riikka.herva@teatterituike.fi ja sinulle räätälöidään yksilöllinen opetussuunnitelma.

Lukuvuodelle on tulossa myös aikuisten lyhytkursseja klovneriasta, standupista ja akrobatiasta. Ilmoitamme näistä myöhemmin lisää! 

Vapaaoppilaspaikat ja alennukset:

Vapaaoppilaspaikkoja tai maksun alennuksia lukukausimaksuista haetaan kirjallisesti Teatteriyhdistys Tuike ry:n hallitukselta. Teatterin hallitus päättää vuosittain vapaaoppilaspaikkoja varten varattavan summan.
Vapaaoppilaspaikkaa ja maksunalennusta tulee anoa ennen tunneille osallistumista. Ilmoittaudu normaalisti ryhmään, mutta keskeytä ilmoittautuminen maksuvaiheessa. Täytä hakemus verkossa välittömästi ilmoittautumisen jälkeen: https://forms.gle/JuJL2GT3r6ov76Dh8
Näin saamme varattua sinulle paikan ryhmästä.

Hallitus tekee päätökset hakemusten perusteella. Hakemusten tulee olla perillä 3.9. mennessä. Päätös tehdään syyskuun loppuun mennessä ja asiasta ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti.
Voit myös hakea tukea harrastamiseen:
https://www.pelastakaalapset.fi/tyomme-kotimaassa/evaita-elamalle-ohjelma/mista-tukea-voi-hakea/
- https://majaoja-saatio.fi/apurahat/
https://www.kela.fi/toimeentulotuki-mihin-menoihin 

Sisaralennus, 6 € / lukukausi, annetaan kaikille perheille, joiden perheestä useampi kuin yksi opiskelee Ilmaisukoulu Tuikkeessa tai jos osallistut useampaan ryhmään. Sisarusalennus huomioidaan laskussasi. Muistathan ilmoittaa oikeudestasi alennukseen: ilmaisukoulu@teatterituike.fi

Ilmoittautumisohjeet

Valitse ensin sopiva ryhmä ostoskoriin. Kullekin kurssille voi ilmoittautua vain kerran. Mikäli haluat ilmoittaa useita oppilaita samalle kurssille niin joudut valitettavasti tekemään uuden oston kullekin oppilaalle. Voit kuitenkin ilmoittaa oppilaita eri kursseille samanaikaisesti.

Järjestämme opetusta eri toimipisteissä – tarkista ennen ilmoittautumista, että opetus on teille sopivassa paikassa.

Täytä henkilötietolomake. Huom! Ilmoitathan sellaisen sähköpostiosoitteen, jota luet aktiivisesti. Tiedotamme sähköpostitse tärkeistä opintoihin liittyvistä asioista, kuten muutoksista aikatauluihin. 

ILMOITTAUTUMINEN KOKO VUODEKSI

Jos ilmoittaudut koko lukuvuodeksi, saat lukuvuosimaksun edullisempaan hintaan. Tällöin maksat kerralla koko vuoden etkä saa uutta laskua kevätkaudelle. Lukuvuosimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

ILMOITTAUTUMINEN SYYS- JA KEVÄTLUKUKAUDEKSI

Lähes kaikkiin ryhmiin on mahdollista ilmoittautua aluksi vain lukukaudeksi, poislukien erikseen mainitut produktioryhmät. Jos ilmoittaudut vain lukukaudeksi valitse maksuvaihtoehdoista syys- tai kevätlukukausimaksu. Lukukausimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Jos ilmoittaudut syyslukaudelle, on sinulle varattu automaattisesti paikka myös keväälle. Jos et halua jatkaa keväällä, voi ilmoittautumisen ja kevään laskun peruuttaa marraskuun loppuun mennessä. Tästä ei koidu sinulle mitään lisämaksuja. Peruutus tapahtuu seuraavasti: Kirjaudu sivulla https://uusi.pilvikanava.fi/tuike/fi/ kohtaan "OMAT ILMOITTAUTUMISENI". Tee laskun ja osallistumisen peruutus. Laita tämän lisäksi viestiä: ilmaisukoulu@teatterituike.fi

MAKSUT

Voit varata paikan koko lukuvuodeksi ja maksaa seuraavasti: 

  1. Koko lukuvuosi kerralla. Produktioryhmiin on vain tämä vaihtoehto.
  1. Kahdessa erässä -> Maksat vain syyslukukauden ilmoittautumisen yhteydessä. Sinulle on paikka varattu myös kevääksi, mutta voit peruuttaa paikan vuodenvaihteessa veloituksetta eikä näin ollen kevätlukukautta tarvitse maksaa. 

Jos haluat maksaa minkä tahansa laskun itse määrittelemissä erissä, valitse maksun yhteydessä JOUSTO-vaihtoehto ja tee osamaksusopimus. Tuike ei vastaa osamaksusopimuksen sisällöstä eikä ulkopuolisen tarjoajan mahdollisista lisämaksuista

PERUUTUSEHDOT

Osallistumisen voi peruuttaa ilmoittautumisen ennen kurssin alkua tai ensimmäisen tunnin jälkeen. Peruutuksen voi tehdä kirjautumalla sivulla https://uusi.pilvikanava.fi/tuike/fi/ kohtaan "OMAT ILMOITTAUTUMISENI". Laita tämän lisäksi viestiä:  ilmaisukoulu@teatterituike.fi kurssimaksun palautusta varten. Pidätämme maksusta 15 euron suuruisen varausmaksun. Varausmaksua ei palauteta, vaikka et aloittaisi kurssia lainkaan. Jos osallistumista ei peruuteta viikon sisällä ensimmäisestä tunnista, olet sitoutunut mukaan koko kaudeksi eikä kurssimaksua enää palauteta. Jos oppilas keskeyttää kurssin kesken lukukauden, kurssimaksua ei palauteta. Maksun saa takaisin ainoastaan lääkärintodistuksella. 

Kaupan ehdot:

1. Opiskelupaikan peruuttaminen ja kurssin lopettaminen

Opiskelupaikka voidaan peruuttaa ennen kurssin alkua tai ensimmäisen tunnin jälkeen. Tämän jälkeen olet sitoutunut maksamaan lukukausimaksun kokonaisuudessaan riippumatta siitä, vaikka et kävisikään tunneilla. Mikäli opiskelupaikka peruutetaan ennen kurssin alkua tai ensimmäisen tunnin jälkeen, palautetaan oppilaalle maksu, josta vähennetään 15 euron käsittelymaksu. Jos oppilas keskeyttää kurssin kesken lukukauden, kurssimaksua ei palauteta ilman lääkärintodistusta. Produktioryhmissä olet sitoutunut maksamaan koko vuoden kurssin alkaessa. Näitä kursseja ei voi lopettaa kesken lukuvuotta. Lukukausi tai lukuvuosimaksu maksetaan maksulinkillä, jonka saat ilmoittautumisen yhteydessä.

2. Maksu erissä

Voit halutessasi maksaa maksun erissä. Klikkaa maksun yhteydessä Jousto-vaihtoehtoa ja tee osamaksusopimus. Tuike ei vastaa osamaksusopimuksen sisällöstä eikä ulkopuolisen tarjoajan mahdollisista lisämaksuista.

3. Maksun palautus

Lukukausimaksun palautusta voi anoa toisen tunnin jälkeen vain lääkärintodistuksen perusteella. Tällöin voidaan harkita maksun palautusta niiltä tunneilta, jotka jäävät käyttämättä ilmoituksen jälkeen. Aina laskutetaan kuitenkin tunnit lopetusilmoitukseen saakka, riippumatta siitä onko tunneilla käyty, eli ilmoita kurssin lopettamisesta välittömästi, lukukausimaksun palautusta ei voi hakea takautuvasti. Mikäli yhdistyksen hallitus hyväksyy maksunpalautusanomuksen, tullaan siitä veloittamaan kaikki järjestetyt tunnit lopetusilmoitukseen saakka sekä 15 euron suuruinen käsittelymaksu.

4. Läsnäolo

Poissaolosta tai myöhästymisestä on aina ilmoitettava suoraan omalle opettajalle mahdollisimman hyvissä ajoin. Jos osallistut produktioryhmään, sitoudut olemaan läsnä oppitunneilla. Opettajalla on oikeus poistaa oppilaan rooli näytelmästä, mikäli oppilas on toistuvasti tunneilta poissa. Opettaja antaa tällöin oppilaalle roolin sijasta muita tehtäviä produktion suhteen, kuten esim. puvustusta tai valosuunnittelua.

5. Vakuutus

Ilmaisukoulu Tuike ei vakuuta oppilaita oppituntien ajaksi.